RSS

Ondernemers MKB positief over 2015

di, dec 23, 2014

Economie en Ondernemen

Het MKB is positief gestemd over 2015. Een derde van de ondernemers verwacht dat hun omzet en financiële situatie het komende jaar verbeteren. De helft denkt dat deze variabelen gelijk blijven, terwijl een minderheid verslechtering voorziet, zo blijkt uit de investeringsbarometer die het economisch bureau van ING vandaag publiceert.

Volgens ING-econoom Max Erich profiteert het mkb onder meer van het toegenomen consumentenvertrouwen. “We hebben jarenlang te maken gehad met een daling van de koopkracht, maar sinds kort zien we weer plusjes.”Dit komt onder andere door de aantrekkende huizenmarkt en de stijgende export.

Zo verwacht 34% het komende jaar een hogere omzet te genereren. Slechts 18% verwacht een omzetdaling, terwijl 44% denkt dat zijn of haar omzet gelijk zal blijven. Ook voorziet bijna een derde een verbetering in de financiële situatie van hun onderneming in 2015 . De goede vooruitzichten worden gedragen door zowel kleine als grote bedrijven binnen een groot aantal sectoren. Niet alleen de op export gerichte sectoren voorzien verbetering. Ook de op de binnenlandse economie gerichte sectoren zoals de horeca en de detailhandel verwachten de komende 12 maanden betere omstandigheden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,