RSS

Pure chocolade is goed voor het hart

ma, mrt 12, 2012

Gezondheid en Voeding

Vrouwen die zich regelmatig verwennen met pure chocolade hebben later minder kans om hartproblemen te ontwikkelen. Dat blijkt uit recent onderzoek.

De onderzoekers bestudeerden de gegevens van 1216 oudere dames gedurende 10 jaar. Daaruit blijkt dat zeventigplussers die minstens een keer per week chocolade eten, 35 procent minder kans lopen om in het ziekenhuis opgenomen te worden door een hartziekte. Ook hadden ze 60 procent minder kans om in het ziekenhuis opgenomen te worden als gevolg van hartfalen.

Professor Joshua Lewis: “Het is uiteraard wel zo dat vrouwen geen tonnen chocolade moeten eten om hun hart te beschermen. Een gematigde consumptie van een keer per week is al genoeg.” Uit eerder onderzoek bleek dat flavonoïden in vooral pure chocolade (met 70 procent cacao) oudere vrouwen beschermt tegen ziekten aan de kroonslagaderen en beroerten.

De Duitse professor Brian Buijsse waarschuwt wel voor te veel chocoladegebruik: “Het gevaar bestaat erin dat veel mensen meer hiervan zullen eten dan nodig is. Omdat dit snoepgoed veel suiker bevat, is dit nadelig voor de gezondheid. Het overgewicht als gevolg van een overmatige consumptie zal de voordelige effecten van chocolade te niet doen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,