RSS

De voordelen van Quercetine voor je immuunsysteem bij corona


Quercetine behoort tot de familie van plantaardige verbindingen bekend als flavonoïden en komt veel voor in het plantenrijk. Deze flavonoïde is een krachtige antioxidant met ontstekingsremmende werking die in veel voedingsmiddelen voorkomt en verantwoordelijk is voor de kleur van verschillenden soorten groenten en fruit zoals broccoli, appels en knoflook.

Quercetine heeft veel gezondheidsvoordelen. Het heeft positieve effecten op algemene ontstekingsparameters, allergische reacties, bloedcirculatie en bloeddruk, wondgenezing en diabetesgerelateerde schade.

Dat quercetine een veelbelovende stof is, blijkt ook uit vroegere studies waarin men in diverse labo-onderzoeken kon aantonen dat ook de celtoegang voor het SARS-coronavirus werd verhinderd door quercetine. Bovendien bevestigen wetenschappelijke studies de zink ionofore capaciteit van quercetine. Goed om te weten dus dat de cellulaire opname van zink bevorderd wordt door quercetine.

Quercetine staat dan ook op de top-10 lijst van FDA-goedgekeurde verbindingen die de capaciteit bezitten om de cellulaire toegangspoort voor bèta-coronavirussen zoals COVID-19 gesloten te houden.

Overigens met betrekking tot allergieën staat Quercetine erom bekend dat het werkt als antihistaminicum. Door het innemen van voeding met quercetine wordt de aanmaak van histamine verminderd en kan dus erg goed ingezet worden bij allergische reacties.

Histamine is een chemische ‘bemiddelaar’ die een belangrijke rol speelt bij allergische klachten. Denk hierbij aan astma, hooikoorts, netelroos, eczeem. Quercetine zou een stabiliserend effect hebben voor de celmembranen die histamine afgeven.

Quercetine en het immuunsysteem inzake het corona virus covid-19

Quercetine is een voedingsstof die een uitermate gunstige werking heeft voor het lichaam en het afweersysteem. De stof zorgt ervoor dat de immuunrespons gestimuleerd wordt en overmatige ontstekingen getemperd worden. Zo bevordert het bijvoorbeeld de biologische aanmaak van mitochondriën, ook wel de ‘energiecentrales’ van de cellen genoemd. Ook versterkt quercetine de wanden van de haarvaten, oftewel de allerfijnste bloedvaatjes in ons lichaam. De stof draagt bij aan een vermindering van de doorlaatbaarheid van deze bloedvaatjes.

Quercetine heeft ook laten zien dat het sterke infectiebestrijdende eigenschappen heeft. Verschillende bronnen melden dat quercetine beschikt over een antibacteriële en antivirale werking.

Op 25 februari 2020 legde Dr. Michel Chrétien van het Klinisch onderzoeksinstituut in Montreal uit aan Radio Canada dat Quercetine op dit moment gebruikt wordt ter behandeling en ter voorkoming van Ebola en Zika. In datzelfde interview gaf Dr. Chrétien aan dat deze stof mogelijk ook als behandeling van het coronavirus zou kunnen werken, indien juist gedoseerd, dat op dit moment COVID-19 veroorzaakt. Op dit moment onderzoekt Dr. Chrétien deze mogelijkheid.

Ook een ander recent gestart onderzoek gepubliceerd op Frontiers in Immunology geeft aan dat Quercetine in combinatie met Vitamine C mogelijk goed kan werken ter preventie van Corona/Covid-19.

Voedingssupplementen kunnen helpen

Wat kan je doen om optimaal te profiteren van deze stof? Zoek je een continue en eenvoudige manier om dagelijkse de juiste hoeveelheid binnen te krijgen, dan is het Quercetine voedingssupplement van Natural Quercetine wellicht een goede optie. Dit voedingssupplement heeft volgens ons de ideale combinatie met natuurlijke Vitamine C en Zink waardoor de Quercetine optimaal wordt opgenomen door het lichaam. Online verkrijgbaar via hun website: www.naturalquercetine.nl

Research Bronnen:

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Ingelogd als HappyNews. Uitloggen »

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?

Spring naar toolbar Uitloggen