RSS

Grootste groei Nederlandse economie sinds 2008

di, mei 16, 2017

Economie en Ondernemen

De Nederlandse economie heeft in het eerste kwartaal de grootste groei in negen jaar meegemaakt. De economie groeide in het eerste kwartaal met 3,4 procent op jaarbasis. Daarmee kwam de groei uit op het hoogste niveau sinds 2008. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd.

Alles droeg bij aan de groei: de export nam toe, er waren meer investeringen en er werd meer geconsumeerd. Bedrijven exporteerden meer chemische producten en transportmiddelen. Bovendien werd er minder ingevoerd, waardoor de groei een extra impuls kreeg.

In de maanden januari, februari en maart groeide de economie met 0,4 procent ten opzichte van de laatste drie maanden van 2016. ,,De Nederlandse economie blijft onverminderd krachtig met al twaalf kwartalen op rij economische groei”, zegt demissionair minister Henk Kamp (Economische Zaken). ,,De arbeidsmarkt komt nu ook echt op stoom met de sterkste toename in het aantal vacatures in tien jaar tijd. Het positieve sentiment blijkt ook uit de vertrouwensindicatoren: consumenten hebben het meeste vertrouwen in zestien jaar tijd en ook het vertrouwen onder producenten blijft stijgen. Deze positieve cijfers onderbouwen de verwachting dat ook 2017 een mooi economisch jaar zal worden.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?