RSS

Grootste omzetgroei detailhandel in 8 jaar

ma, feb 13, 2017

Economie en Ondernemen

In december heeft de detailhandel 2,7 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het CBS. De verkopen (volume) waren 1,1 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online ruim 12 procent meer omgezet. Over heel 2016 was de omzetgroei van de detailhandel 1,9 procent. Dat is de hoogste omzetgroei in 8 jaar.

De omzet van de winkels in voedingsmiddelen was 1,9 procent hoger. De omzet van de winkels in non-food groeide met 0,9 procent iets minder sterk. Online werd bijna 19 procent meer omgezet dan in 2015.

De omzet van de detailhandel is in 2016 echter nog 4,3 procent lager dan in 2008. Voor de non-foodwinkels is het omzetverlies sinds de crisis nog bijna 16 procent. De omzet van winkels in voedings- en genotmiddelen is echter bijna 12 procent hoger dan voor de crisis.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?