RSS

Chinese economie wordt energiezuiniger

Volgens cijfers van de overheid is de Chinese economie in 2016 maar liefst 5 procent energie-efficiënter geworden. Ook het aandeel van schone energiebronnen neemt toe.

De cijfers, afkomstig van het Nationale Bureau voor Statistiek, werden gepubliceerd door het staatsagentschap Xinhua. Daaruit blijkt dat het gebruik van energie per eenheid van het bruto binnenlands product vorig jaar daalde met 5 procent. Goed nieuws voor de Chinese overheid, die een daling van 15 procent tegen 2020 wil bereiken.

Uit de cijfers blijkt ook dat de Chinese energiemix klimaatvriendelijker wordt. Schone energie maakte volgens het bureau vorig jaar 19,5 procent uit van de energiemix, tegenover 17,9 procent in 2015. Het bureau rekent ook aardgas bij de schone energiebronnen.
Steenkool

Steenkool bleef goed voor 64 procent van het totale verbruik, een aandeel dat volgens de overheid moet dalen naar 55 procent in 2020.

Eerder deze maand raakte bekend dat de Chinese overheid meer dan honderd steenkoolprojecten heeft geschrapt, met een totale capaciteit van meer dan 100 gigawatt. In september vorig jaar had ze dat ook al gedaan met vijftien nieuwe steenkoolcentrales, goed voor 12.4 gigawatt.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?