RSS

Groei bedrijvigheid eurozone sterker dan verwacht

wo, nov 23, 2016

Economie en Ondernemen

De activiteit in de industrie van de eurolanden is in november sterker gegroeid dan een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopige raming die onderzoeksbureau Markit woensdag heeft gepubliceerd.

De inkoopmanagersindex, waarmee de activiteit wordt gemeten, steeg van 53,5 vorige maand naar 53,7 deze maand. Daarmee werd het hoogste niveau bereikt in 34 maanden. Een stand hoger dan 50 wijst op groei. Economen rekenden in doorsnee op 53,3.

Voor de dienstensector in het eurogebied werd door Markit een stand gemeten van 54,1, tegen 52,8 een maand eerder. Hier werd gemiddeld een niveau van 52,9 voorspeld. De samengestelde index voor de eurozone liet een verbetering zien van 53,3 naar 54,1. Dat is het hoogste niveau in elf maanden.

Volgens Markit zwakte de groei van de industrie in Duitsland en Frankrijk wat af, maar was de dienstensector in die landen wat sterker dan in oktober.

De marktonderzoeker gaf verder aan dat de orderboeken van bedrijven groeien en dat meer personeel in dienst wordt genomen. De prijzen worden verhoogd. Markit denkt dat de economische groei zal aantrekken. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?