RSS

Vertrouwen consument op hoogste punt in ruim 9 jaar

do, okt 20, 2016

Economie en Ondernemen

De stemming onder consumenten is in oktober opnieuw verbeterd, meldt CBS. Het consumentenvertrouwen steeg 4 punten en komt uit op 12. De indicator voor het vertrouwen bereikt hiermee de hoogste waarde na augustus 2007. Vooral de koopbereidheid neemt sterk toe. Verder oordelen consumenten iets positiever over het economisch klimaat.

Met 12 ligt het consumentenvertrouwen in oktober ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-8). Het vertrouwen bereikte in april 2000 de hoogste stand ooit (27). Het dieptepunt werd bereikt in februari 2013 (-44).

consumentenvertrouwen-seizoengecorrigeerd-16-10-19

Koopbereidheid neemt sterk toe
Consumenten oordelen in oktober positiever over de economie dan in september. De deelindicator Economisch klimaat komt uit op 20, tegen 18 in september. Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden als over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verbetert.

De koopbereidheid neemt in oktober sterk toe. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 7, tegen 2 in september. Consumenten zijn vooral veel positiever over hun toekomstige financiële situatie. Verder is het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen 12 maanden minder negatief en vinden consumenten de tijd een stuk gunstiger voor het doen van grote aankopen.

samenstelling-consumentenvertrouwen-oktober-2016

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?