RSS

Duitse export neemt flink toe

ma, okt 10, 2016

Economie en Ondernemen

De Duitse export is in augustus flink toegenomen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Het Duitse statistisch bureau Destatis meldt een toename van 9,8%. Ten opzichte van een maand eerder is in augustus de export met 5,4 procent toegenomen, het hoogste peil sinds mei 2010.

Het panel van persbureau Bloomberg verwachtte een stijging met 2,2%, maar die viel dus veel hoger uit. In totaal werd in augustus voor een waarde van 96,5 miljard euro aan goederen van Duitse makelij uitgevoerd. Economen rekenden gemiddeld op een stijging van de export van de grootste economie van Europa met 2,2 procent. De Duitse import klom met 3 procent tot een waarde van 76,5 miljard euro.

Er werd voor 54,3 miljard euro uitgevoerd naar de landen van de Europese Unie, waarvan 32,6 miljard euro naar de eurolanden. Naar landen buiten de EU werd voor een bedrag van 42,2 miljard euro geëxporteerd door Duitse bedrijven. Volgens analisten is de forse toename van de export in de eerste plaats te danken aan China.

De Duitse regering verhoogde onlangs de groeiprognose voor dit jaar van 1,7 tot 1,8 procent.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?