RSS

Het gezondste zomerfruit

ma, jul 4, 2016

Gezondheid en Voeding

Tijdens de zomermaanden is het niet altijd makkelijk om op je gewicht te letten. Maar met het gezondste zomerfruit weersta je die zomerse verleidingen met gemak!

De ene keer heb je een barbecue met familie of vrienden en een andere keer zit je aan de rosé met vriendinnen. Vervelend, want juist ‘in deze periode’ van het jaar wil je verlost zijn van die extra kilo’s zodat je weer in je bikini past. Gelukkig zijn er ook nog gezonde zomerse verleidingen waar je niet dik van wordt.

Mango
De mango wordt niet voor niks ‘The King of Fruit’ genoemd. Samen met de sinaasappel bevat het maar liefst drie gram vezels per portie, zo blijkt uit de Gezondgids van de Consumentenbond. Maar dat is nog niet alles: de mango zit ook boordevol vitamines, mineralen én antioxidanten. En dát merk je. Het eten van mango’s vermindert namelijk vermoeidheid en werkt libidoverhogend. Begin je dag dus met een heerlijke mango, maak er bijvoorbeeld een vruchtensapje van. Gezond en lekker!

Ananas
Ananas is niet alleen verfrissend en lekker, het is óók nog eens goed voor je lijn. We hebben het hier natuurlijk over verse ananas en niet over ananas uit blik. Daar wordt namelijk nog extra suiker aan toegevoegd. Ananas bevat veel vitamines zoals vitamine C en B1. Bijkomend voordeel is dat je snel een voldaan gevoel krijgt na het eten van een ‘portie’ ananas. En dát is natuurlijk handig als je op zoek bent naar een gezond tussendoortje. Tip: maak een smoothie met ananas en sinaasappel voor een vitamineboost!

Blauwe bessen
Blauwe bessen zijn übergezond en zitten vol met antioxidanten, vezels en vitamine C. Het vitamine C gehalte geeft je immuunsysteem een oppeppertje. Handig als je na een nachtje doorhalen weer even op adem moet komen. Onderzoekers beweren zelfs dat deze ‘wonderbessen’ een aanslag doen op je buikvet. Daarnaast helpen de bessen je hart in goede conditie te houden en je bloeddruk onder controle te houden. Blauwe bessen zijn lekker als tussendoortje óf bovenop je dagelijkse portie yoghurt.

Watermeloen
Watermeloen is niet alleen lekker als toetje na een barbecue of als tussendoortje, het is óók nog eens gezond. Watermeloen zit namelijk vol met vitamine A, B6 en C. Hét perfecte zomerfruit! Bovendien is het dorstlessend en helpt het je vochtgehalte weer op peil te houden. Essentieel tijdens de hete zomermaanden. Uit Amerikaans onderzoek blijkt zelfs dat de watermeloen libidoverhogend werkt. Bovendien helpt het je lever bij het uitscheiden van schadelijke stoffen. Ideaal als je last hebt van een kater na een ‘zwoele cocktailavond’.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?