RSS

India wil 5,4 miljard euro besteden aan nieuwe bossen

wo, mei 11, 2016

Wetenschap en Natuur

De Indiase regering is van plan 5,4 miljard euro te besteden aan de aanleg van nieuwe bossen. De wet die dat mogelijk maakt, werd afgelopen week aangenomen in de Lok Sabha, het Indiase lagerhuis.

De regering van premier Narendra Modi wil met het plan het beboste percentage in het land uitbreiden van ruim 21 procent naar 33 procent.

Het project wordt betaald van een bijdrage die diverse private bedrijven en andere partijen sinds 2006 hebben betaald aan de Indiase overheid. Die bijdrage was vereist om bosgebieden te mogen gebruiken voor projecten en bedrijfsvoering.

De herbebossing moet leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot met 2,5 miljard ton, melden Indiase media. Die 2,5 miljard ton wordt genoemd in het nationale klimaatplan dat India vorig jaar voor de klimaattop in Parijs indiende.

Sreedhar Ramamurthi van milieuorganisatie Environics Trust zegt op de nieuwssite Quartz zijn bedenkingen te hebben bij de plannen. “Er moet een mechanisme zijn om te controleren dat het geld correct besteed wordt.” Bosbouwfunctionarissen zetten volgens hem vaak zelf bossen in brand, als ze verantwoording moeten afleggen. “Ze zeggen dan dat hun werk verloren is gegaan door de brand.”

Andere milieuorganisaties wijzen erop dat de al aangerichte schade niet eenvoudig te herstellen is. Sinds 1980 heeft de overheid volgens het Centre for Science and Environment (CSE) 1,29 miljoen hectare bos bestemd voor niet-bosbouwdoeleinden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?