RSS

Grootste prijsstijging koopwoningen in 8 jaar

do, apr 21, 2016

Economie en Ondernemen

Bestaande koopwoningen waren in maart 4,3 procent duurder dan in maart 2015. Dit is de grootste prijsstijging in 8 jaar tijd. Sinds juni 2013 is er sprake van een stijgende trend van de woningprijzen.

Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

Prijzen 8,5 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013
In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Daarna is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau 14,8 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 8,5 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is in maart 2016 even hoog als in juli 2004.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Arne Lambert:

    Wat mij betreft hoort dit bericht niet op happynews.

    Hoe komt het dat er zoveel mensen zijn die denken dat stijgende woningprijzen een positieve ontwikkeling is, terwijl we daar voor andere markten/ producten zo anders over denken? Temeer omdat de huidige stijging voor een deel gevoed wordt door historisch extreem lage rentes.

    Door de lage rentes raken duurdere huizenprijzen ons inkomen nu niet zo hard, maar hierdoor accepteren we wellicht op termijn dat een relatief groter deel van ons vermogen naar een woning gaat. En op termijn betekent dat dus ook een stijgend percentage van ons inkomen wat we aan woonlasten betalen. Een alternatief is dat er een bubbel aan het groeien is die een keer knapt. Beiden perspectieven vind ik weinig opbeurend.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?