RSS

Autofabrieken van Tata gaan volledig op duurzame energie draaien

In India gaan de autofabrieken van Tata helemaal op hernieuwbare energie draaien. Na BMW is het de tweede grote autobouwer die dit officieel belooft.

Een deadline heeft Tata Motors nog niet bekendgemaakt, maar de Indiase autobouwer belooft officieel al zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te halen.

Het wordt een hele inspanning want vandaag haalt Tata Motors slechts 8 procent van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. De autobouwer maakt daarbij vooral gebruik van eigen installaties voor wind- en zonne-energie.

Tata Motors doet zijn belofte door zich achter het RE100-initiatief van The Climate Group, een internationale milieuorganisatie, te scharen. Dat verenigt grote, invloedrijke bedrijven die 100 procent van hun elektriciteit uit hernieuwbare energie willen halen.

Tata is het tweede grootste bedrijf in India dat zich achter het RE100-initiatief schaart. Wereldwijd is het de tweede autobouwer die dat doet. BMW ging Tata al voor.

Andere bekende bedrijven in het RE100-initiatief zijn Coca-Cola, Ikea, Google, Microsoft, ING en Proximus.

Volgens The Climate Group heeft het klimaatakkoord van Parijs bedrijven het vertrouwen gegeven om hun inspanningen voor het gebruik van groene energie te versnellen.

Tata is een grote autobouwer, en niet alleen in India. Het bedrijf kreeg in 2008 veel internationale aandacht met de lancering van de Tata Nano. De kleine auto werd in de markt gezet als de goedkoopste auto ter wereld. Hij kost minder dan 2000 euro en is daardoor voor veel Indiërs bereikbaar.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?