RSS

Economische groei eurozone houdt aan

vr, feb 12, 2016

Economie en Ondernemen

De economie van de eurozone is in het laatste kwartaal van vorig jaar in hetzelfde tempo gegroeid als in het voorgaande kwartaal. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat vrijdag bekend.

De groei in de eurolanden stabiliseerde op gemiddeld 0,3 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Daarmee voldeed de vooruitgang aan de verwachtingen van economen. Dat gold ook voor de plus van 1,5 procent die werd geboekt in vergelijking met het vierde kwartaal van 2014.

Spanje was de uitblinker in de eurogroep, met een groei van 0,8 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het CBS meldde donderdag al een plus van 0,3 procent voor Nederland. Duitsland boekte een even sterke groei als Nederland, de Franse economie werd 0,2 procent groter.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?