RSS

Werkloosheid eurozone daalt verder en economisch vertrouwen neemt toe

do, jan 7, 2016

Economie en Ondernemen

De werkloosheid in de eurozone is in november gedaald tot 10,5 procent van de beroepsbevolking. Dat is het laagste niveau sinds oktober 2011, maakte het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag bekend.

In oktober stond de werkloosheid nog op een herziene 10,6 procent. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de werkloosheid licht zou stijgen, tot 10,7 procent. In de gehele Europese Unie werd in november een werkloosheid gemeten van 9,1 procent, het laagste punt sinds juli 2009.

Volgens Eurostat waren in november in de eurozone 16,9 miljoen mensen werkloos en in de EU ging het om 22,1 miljoen personen. De jeugdwerkloosheid in het eurogebied bedroeg 22,5 procent.

De laagste werkloosheid in de EU werd door Eurostat gemeten in Duitsland (4,5 procent), Tsjechië (4,6 procent) en Malta (5,1 procent). In Griekenland was die het hoogst met 24,6 procent, gevolgd door Spanje (21,4 procent). In Nederland ging het om 6,8 procent.

Economisch vertrouwen
Het economisch vertrouwen in de eurozone is in december verbeterd ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de Europese Commissie.

De index waarmee het vertrouwen wordt gemeten, kwam uit op 106,8, tegen 106,1 in november. De stemming in de industrie verbeterde, terwijl die in de detailhandel verslechterde. In de dienstensector, de bouw en onder consumenten bleef het sentiment vrijwel onveranderd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?