RSS

Verder herstel woningmarkt

vr, dec 18, 2015

Economie en Ondernemen

Het herstel van de woningmarkt zette ook vorige maand door. In totaal werden in november bijna een kwart meer huizen verkocht dan dezelfde maand een jaar eerder, maakte het Kadaster vrijdag bekend. Het Kadaster registreerde vorige maand de verkoop van 14.545 woningen in Nederland, tegen 11.696 in november 2014.

In vergelijking met oktober dit jaar daalden de verkopen met bijna 11 procent. In die maand wisselden ruim 16.000 woningen van eigenaar.

De verkopen namen in alle provincies toe. De groei was het sterkst in Utrecht, waar 30 procent meer huizen werden verkocht dan een jaar eerder. In Flevoland bleef de toename met 8,6 procent het meest beperkt. Ten opzichte van oktober lieten alle provincies een daling zien.

Stijging
Bij alle woningtypen viel op jaarbasis een stijging te noteren. Er wisselden 28,6 procent meer vrijstaande woningen van eigenaar dan een jaar eerder. Bij appartementen was de stijging met 17,6 procent het minst groot. Ten opzichte van oktober 2015 waren alle woningtypen minder populair.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in november 2015 met 17 procent toe ten opzichte van november vorig jaar. Vergeleken met oktober 2015 was er sprake van een daling van 10 procent.

In november vonden 304 executieveilingen plaats. Dit is een stijging van krap 53 procent ten opzichte van november 2014 toen 199 woningen op deze manier werden verkocht.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?