RSS

Meer werkgelegenheid in eurozone

wo, dec 16, 2015

Economie en Ondernemen

De werkgelegenheid in de eurozone is in het derde kwartaal met 0,3 procent gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal en met 1,1 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het Europese bureau voor de statistiek Eurostat dinsdag bekend.

In de gehele Europese Unie nam de werkgelegenheid op kwartaalbasis met 0,4 procent toe en op jaarbasis met 1,1 procent. Eurostat schatte in dat 229,8 miljoen Europeanen een betaalde baan hadden, waarvan 151,5 miljoen in de eurolanden.

Estland (plus 2,1 procent) kende van de eurolanden de sterkste stijging op kwartaalbasis, terwijl de werkgelegenheid in de eurozone het sterkst afnam in Portugal (min 0,5 procent) en Malta (min 0,3 procent). In Nederland werd een plus van 0,3 procent gemeten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?