RSS

Groei bedrijvigheid eurozone trekt aan

wo, dec 16, 2015

Economie en Ondernemen

De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in december sterker gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde marktonderzoeker Markit woensdag op basis van een voorlopige raming.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, kwam uit op een stand van 53,1, tegen 52,8 een maand eerder. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. Economen hadden gemiddeld verwacht dat het cijfer van november gehandhaafd zou worden.

De index voor de dienstensector in de eurozone noteerde een stand van 53,9, tegen 54,2 vorige maand. De samengestelde index kwam uit op 54, tegen 54,2 een maand eerder. Volgens Markit liet de Franse en Duitse industrie deze maand een sterkere groei zien dan vorige maand.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?