RSS

Industriële ondernemers positiever

di, nov 24, 2015

Economie en Ondernemen

Het vertrouwen van de industriële ondernemers is in november toegenomen. Het producentenvertrouwen ging van 2,4 een maand eerder naar 4,0. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Het oordeel van de ondernemers over de toekomstige productie verbeterde sterk, aldus het statistiekbureau. Daarnaast waren ze ook positiever over hun voorraden gereed product en orderportefeuille.

Het vertrouwen ligt nog steeds ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, van 0,4. In januari 2008 werd het hoogste niveau gemeten op 9,4 en ruim een jaar later de laagste waarde van min 23,5.

Onlangs maakte het CBS al bekend dat de gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie in september 0,7 procent hoger lag dan in september 2014. Vooral de farmaceutische en elektrische-apparatenindustrie produceerden aanzienlijk meer.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?