RSS

Winkeliers positief over 2016

di, nov 17, 2015

Economie en Ondernemen

Ondernemers in de detailhandel zijn positiever over volgend jaar dan ondernemers in andere sectoren. Bijna de helft van de winkeliers verwacht dat de omzet in 2016 gaat stijgen, terwijl die verwachting leeft bij 28 procent van de ondernemers in het hele bedrijfsleven Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Ook andere op consumenten gerichte sectoren zijn positief over volgend jaar. Zo ziet een derde van de ondernemers in de reisbranche de opbrengsten in 2016 oplopen en gaf ruim een vijfde van de horeca-uitbaters een positief antwoord in het CBS-onderzoek.

Onder de winkeliers leeft er vooral veel vertrouwen bij supermarkt- en warenhuisondernemers. Daarvan rekent ruim 60 procent op een groeiende omzet. Van de winkeliers in elektronica denkt ruim 40 procent dat de omzet zal toenemen. In de reisbranche wordt ook op meer omzet gerekend: van de reisbureaus en reisorganisaties denkt ruim 40 procent dat hun omzet in 2016 gaat toenemen, terwijl slechts 5 procent uit gaat van een omzetdaling.

Ook een deel van de horecaondernemers is zeer positief geluimd. Vooral logiesverstrekkers, zoals hotelondernemers en verhuurders van vakantiewoningen, voorzien meer omzet in 2016. Meer dan de helft van de ondernemers denkt dat de omzet gaat toenemen.

Verwachtingen werkgelegenheid gunstiger dan voorgaande jaren
Voor het eerst in vier jaar zijn de werkgelegenheidsverwachtingen in de reisbranche positief. Per saldo ziet ruim 13 procent van de bedrijven zijn werkgelegenheid aantrekken in 2016. Ook de horeca is positiever over de werkgelegenheid in 2016. Met uitzondering van de kantines en cateringbedrijven voorzien alle branches binnen de horeca per saldo groei van werkgelegenheid.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?