RSS

Windenergie breekt in 2015 opnieuw records

wo, okt 28, 2015

Wetenschap en Natuur

Aan het einde van dit jaar zal wereldwijd naar verwachting 59 gigawatt aan nieuwe windenergiecapaciteit geïnstalleerd zijn. Onderzoeksbureau FTI Consulting heeft de voorspelling in de laatste Global Wind Market Update naar boven bijgesteld.

Het is het tweede opeenvolgende jaar dat records worden gebroken. In 2014 gebeurde dat met nieuwe installaties met een capaciteit van 52 gigawatt. FTI verwacht dat 264 gigawatt geïnstalleerd zal worden tussen 2015 en 2019, en rekent voor de periode 2015-2024 op 592 gigawatt.

De voorspelling voor 2015-2019 werd voor Noord-Amerika met 12,4 procent naar boven bijgesteld. FTI verwacht in 2016 sterke groei in Canada en heeft ook het optimisme over Amerikaanse Clean Power Plan meegewogen. Voor Azië en de Pacific werd de voorspelling tot 2019 met 5,6 procent bijgesteld naar boven. Met name in China wordt sterke, stabiele groei verwacht.

De Deense windmolenfabrikant Vestas is nog steeds marktleider. Het bedrijf onving in het tweede kwartaal van dit jaar orders voor 3 gigawatt. De Chinese bedrijven Goldwind en United Power bezetten de tweede en derde plaats, met name dankzij de sterke groei in hun thuisland. Het Duitse Siemens, de op één na grootste windmolenfabrikant in 2014, zag het aantal orders dalen door een daling in het aantal offshore-projecten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?