RSS

Grootste prijsstijging koopwoningen in ruim 7 jaar

ma, okt 19, 2015

Economie en Ondernemen

Bestaande koopwoningen waren in september 3,5 procent duurder dan in september 2014. De prijsstijging ten opzichte van een jaar eerder is de grootste na april 2008. Sinds juni 2013 is er sprake van een licht stijgende trend van de woningprijzen.

Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

Prijzen 6,6 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013
Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in september 2015 ongeveer even hoog als in februari en maart 2004. In juni 2013 bereikten de prijzen van huizen een dal. Sindsdien is er sprake van een licht stijgende trend. Vergeleken met juni 2013 lagen de prijzen in september 6,6 procent hoger. Ten opzichte van augustus 2008, toen de woningprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau 16,3 procent lager. Alle cijfers zijn terug te vinden in het Vastgoed Dashboard van het Kadaster.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Dit is dus SLECHT nieuws! Nog meer mensen kunnen daardoor geen eigen woning betalen, nog meer mensen raken daardoor afhankelijk van een huurbaas, nog meer wordt een eigen woning iets voor de elite! Dit is goed nieuws voor de elite die zijn of haar huis wil verkopen, maar vreselijk nieuws voor de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Nederland, een land waar altijd al woningnood heerste. Ik snap niet dat dit op happynews komt! Denken jullie nu echt nog altijd in die verouderde termen van economische groei? Denk eens in de termen van mensenrechten. Het recht op een dak boven je hoofd, dat je kan betalen, is een mensenrecht! Een recht dat voor heel wat arme Nederlanders niet is weggelegd . . .Slecht nieuws dus!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?