RSS

Woningmarkt groeit veel sterker dan verwacht

ma, okt 5, 2015

Economie en Ondernemen

De verkopen van woningen vallen dit jaar fors hoger uit dan eerder was voorzien. Dat stelt ABN Amro in een maandag 5 oktober verschenen rapport over de huizenmarkt. De economen verwachten dit jaar 15 procent meer transacties dan vorig jaar. In juli werd nog uitgegaan van een toename van 10 procent.

Philip Bokeloh, econoom bij ABN AMRO: “De sterke opleving van de woningmarkt houdt aan. De lage rente en de economische opleving zijn belangrijke redenen om positief te zijn over de woningmarkt. Dankzij de prijsstijging van de huizenprijzen zijn er minder woningbezitters met een potentiële restschuld. Mensen die jarenlang de verhuizing hebben uitgesteld, komen alsnog in beweging. Deze inhaalvraag versterkt het herstel op de huizenmarkt.” De huizenprijzen stijgen volgens ABN Amro dit jaar met 3 procent.

Vanwege de hoge aflossingen daalde het hypotheekvolume negen kwartalen achtereen. In het tweede kwartaal volgde voor het eerst weer een lichte stijging (0,1 procent). De hernieuwde stijging heeft onder andere te maken met de toename van de verkoop van nieuwbouwwoningen. Het totale hypotheekvolume in Nederland zal de komende tijd verder stijgen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?