RSS

Eerste grote drijvende zonnepark in Nederland

In een samenwerkingsverband tussen tuinders en burgers is door Coöperatie Lingewaard Energie een op het gietwaterbassin drijvend zonnepark ontwikkeld, waarmee duurzame elektriciteit kan worden opgewekt voor 350 huishoudens in de gemeente Lingewaard in Oost-Gelderland. In de eerste fase worden 1.520 zonnepanelen geïnstalleerd.

Het tuinbouwgebied Bergerden, gelegen in het hart van de gemeente Lingewaard, biedt een unieke mogelijkheid voor de opwekking van zonne-energie. Het circa 3,5 hectare groot gietwaterbassin, dat de centrale voorziening van gietwater voor alle tuinders in het gebied verzorgt, biedt ruimte voor drijvende zonnepanelen.

Drijvende zonnepanelen hebben als voordeel dat zij een hogere opbrengst genereren. Ook hoeven de zonnepanelen bij plaatsing op het water niet te concurreren met andere potentiële bestemmingen. In Nederland zijn inmiddels enkele kleinere systemen gerealiseerd. Drijvend Zonnepark Bergerden moet het eerste grote systeem in Nederland worden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?