RSS

Albert Heijn wil in de distributiecentra geen voedsel meer weggooien

Albert Heijn voorziet al jaren een groot deel van de voedselbanken in Nederland van verse producten uit zes Albert Heijn distributiecentra. Het gaat bijvoorbeeld om verse producten die klaarliggen voor transport naar de winkels maar wegens tegenvallend weer niet meer verkocht zullen worden.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om de keten tussen de verschillende distributiecentra en locaties van Voedselbanken Nederland te professionaliseren. Zo werden er investeringen gedaan om zeker te stellen dat de koelketen tot aan de voedselbankklant in tact bleef. Bijvoorbeeld door de aanschaf van koelboxen en meetinstrumenten om de temperatuur te monitoren.

Albert Heijn en de voedselbank gaan verder met deze professionalisering, zodat de komende jaren meer verse en gezonde producten in voedselpakketten terechtkomen. Zo wordt onderzocht of transportmomenten en logistieke processen verbeterd kunnen worden.

Niets meer weggooien
Cees van Vliet, Albert Heijn directeur winkels & logistiek: “We doen er alles aan om zo min mogelijk producten weg te gooien. In onze distributiecentra blijft, ondanks onze uitgekiende bestelsystemen, best nog veel voedsel over. Dat is voor veel medewerkers een doorn in het oog. We hebben dan ook de ambitie om in 2017 in onze distributiecentra geen enkel product meer weg te gooien dat nog goed is voor consumptie.

Door de samenwerking met de voedselbank kunnen we producten alsnog een goede bestemming geven en werken we aan een betere voedselverdeling in Nederland”. Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland: “Door de samenwerking met Albert Heijn kunnen we meer verse en gezonde producten toevoegen aan onze pakketten. Onze klanten kunnen dan vaker een warme maaltijd op tafel zetten. De kennis van Albert Heijn, o.a. op logistiek gebied, draagt bij aan de professionaliseringsslag die we hebben ingezet.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?