RSS

Schiermonnikoog is eerste Fairtrade Waddeneiland

Schiermonnikoog heeft als eerste Waddeneiland de status van Fairtrade eiland verworven. Vorige maand werd de titel “Fairtrade gemeente” uitgereikt aan de burgemeester van Schiermonnikoog.

In diverse winkels worden Fairtrade producten verkocht en veel horecabedrijven serveren een lekker kopje Fairtrade koffie en thee. Ook bedrijven en verenigingen zijn overgestapt op het gebruiken van Fairtrade producten. De gemeenteraad van Schiermonnikoog heeft zich unaniem uitgesproken vóór Eerlijke Handel.

Deelnemende bedrijven op het eiland zijn te herkennen aan de sticker “Wij doen mee, Fairtrade gemeente”. Door Fairtrade producten te gebruiken of te kopen dragen de inwoners en bezoekers van het eiland bij aan eerlijke handel.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?