RSS

Petitie: red de zorg!

De zorg is van ons allemaal, van jong tot oud. Van de zorg wordt steeds meer een markt gemaakt, waar de centen boven de kwaliteit gaan. Werknemers in de zorg kunnen hun werk steeds minder goed doen. De kosten in de zorg kunnen gedrukt worden door de bureaucratie aan te pakken, door een eind te maken aan de macht en winsten van zorgverzekeraars, door te stoppen met absurde beloningen aan de top en door de professionals van de werkvloer weer aan het roer te zetten. Maar deze regering ziet de zorg als een probleem. Zorg is echter een oplossing. En een vak! Cliënten en patiënten moeten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Deze regering bezuinigt miljarden op de zorg, terwijl:

 • Verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis.
 • Ouderen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht krijgen omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, bezuinigt de regering op de verpleeghuizen.
 • Zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten.

Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen of een handicap hebben, raken deze zorg kwijt.
Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen.

Daarom willen wij: 

 1. Geen bezuinigingen op de zorg en ondersteuning thuis;
 2. Geld voor zorg moet aan zorg worden besteed, we stellen paal en perk aan winsten, bureaucratie en topbeloningen;
 3. Een norm voor voldoende personele bezetting in een zorginstelling, zodat cliënten altijd de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben;
 4. Werken in de zorg is een vak. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van enorme waarde, maar kunnen nooit professioneel zorgpersoneel vervangen;
 5. Echte banen in de zorg. Van een baan in de zorg moet je zelfstandig kunnen leven. We willen geen gedwongen zelfstandige zonder rechten zijn of verplicht worden loon in te leveren.

Wij roepen de regering daarom op om de afbraak van de zorg nu te stoppen.

Teken hier de petitie.

 

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

 1. Xander:

  Beste mensen, wat ben ik het hier mee eens!
  Maar een ding zien jullie misschien over het hoofd.
  Driekwart van de zorgkosten is inmiddels bureaucratie, administratie, management, ambtenarij. Geen wonder dat die zorg zo duur is.
  Misschien moeet je de regering … de grootste boosdoener hier … vragen om zich er niet meer mee te bemoeien. In 2014 gaf het ministerie 200 wijzigingen in de berekening, verslaglegging door aan verzekeraars en zorginstellingen. Dat is elke werkdag weer een wijziging! Een instelling moet aan (naar verluid) 44 verschillende overheidsinstanties rapporteren met elke keer andere rapportages … het is niet bij te houden!
  Nee, ik zit niet in de zorg. Ik heb wel een broertje dat er afhankelijk van is. En let even op: zorginstellingen geven dus 3/4 van hun geld uit aan zaken buiten de patient. Het belang van een zorginstelling is daarmee aan het verschuiven van patient naar bureaucratie, want daar gaat het meeste geld in om …
  Misschien aanleiding om de petitie iets aan te passen? Dan teken ik hem van harte, ook 44 keer als het moet :-).
  Success met dit mooie initiatief.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?