RSS

Thailand wordt zonnekampioen Zuidoost-Azië

Thailand voegt in sneltempo meer zonneparken toe aan het net. Het land zal eind dit jaar meer capaciteit hebben dan alle andere landen in de regio samen.

Thailand vertrouwde in het verleden vooral op de eigen aardgasreserves, maar die raken snel op en de invoer van brandstoffen uit het buitenland kost handenvol geld. Het land zet daarom volop in op zonne-energie. Nog dit jaar zal 1200 tot 1500 megawatt aan zonneparken aangesloten worden op het net, zes keer zoveel als de capaciteit die vorig jaar werd toegevoegd.

Die cijfers zijn relatief klein in vergelijking met bijvoorbeeld Japan of Duitsland, maar zijn wel veelbetekenend in een regio waar zonne-energie nog in zijn kinderschoenen staat. Thailand zal eind dit jaar met 2500 tot 2800 megawatt meer zonnecapaciteit hebben dan heel Zuidoost-Azië samen.

Andere landen in de regio hebben tot nog toe weinig interesse in zonne-energie omdat ze over grote voorraden aan olie- gas of geothermische energie beschikken of omdat de regeringen niet over de middelen of de technologie beschikken. In de Filipijnen is er wel al groeiende interesse om het voorbeeld van Thailand te volgen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?