RSS

Lachen is goed voor je buikspieren

Door een uur te lachen verbrand je evenveel calorieën als door een halfuur gewicht te heffen. Daarnaast laat een lachbui je buikspieren harder werken, waardoor je een strakker buikje krijgt. Als je een jaar lang dagelijks een uur lacht, val je één kledingmaat af.

Positieve effecten
Een lachbui heeft hetzelfde effect op je lichaam als een korte aerobicsessie, zegt neurowetenschapper Helen Pilcher. Het doet je hart sneller slaan en versnelt je bloedcirculatie. Als je lacht, gaat je borstkas sneller op en neer, waardoor je buikspieren harder moeten werken. Het resultaat is een strakker buikje. Daarnaast treden 15 gezichtspieren in werking tijdens het lachen. Zo houdt het je huid soepel en doet het je stralen. Als laatste stimuleert een lachbui de productie van endorfines en vermindert het stress .

Extra kilo’s
Eerdere studies toonden aan dat lachen goed is voor je hart. Het heeft hetzelfde effect op je bloedcirculatie als beweging. Professor Pilcher: “We raden je niet aan de hele dag naar humoristische tv-programma’s te kijken. Maar het is wel een goede manier om van je extra kilo’s af te raken. Door een uur te lachen, verbrand je 100 calorieën. Dat is het equivalent van een kleine chocoladereep.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?