RSS

Joggen is goed voor het brein

Joggen is goed voor het brein

Lopen helpt je denkkracht een boost te geven en kan een vergeetachtig brein voorkomen. Dat blijkt uit recent onderzoek.

De onderzoekers bestudeerden twee groepen muizen. De ene groep kon de hele dag lopen op een wielrad, de andere diende ter controle. Daaruit bleek dat de eerste groep twee keer beter scoorde op geheugentests. Hoe verder het onderzoek vorderde, hoe beter de scores van de dieren waren.

Nieuwe hersencellen
Daaruit concluderen neurowetenschappers dat enkele keren per week joggen de hersenen stimuleert, wat een grote impact heeft op je mentale capaciteiten. Het zorgt voor de groei van nieuwe hersencellen in een gebied dat verantwoordelijk is voor de aanmaak en ophaling van herinneringen. Dankzij lopen ga je minder herinneringen verwarren, iets wat cruciaal is bij leer- en andere denkprocessen. Dit kan leiden tot nieuwe manieren om mentale achteruitgang tegen te gaan, iets wat vele oudere mensen treft.

“We wisten al langer dat sporten goed is voor je hersenfuncties, maar deze studie bewijst hoe dat in zijn werk gaat”, aldus onderzoeker Timothy Bussey.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?