RSS

Omzet horeca groeit voor zevende kwartaal op rij

di, jun 9, 2015

Economie en Ondernemen

In het eerste kwartaal van 2015 steeg de omzet van de horeca, inclusief verblijfsrecreatie, kantines en catering, met 3,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is het zevende kwartaal op rij met groei. 2015 begint hiermee positief voor de horeca.

Ook andere indicatoren wijzen op verder herstel van de horeca. Het ondernemersvertrouwen bleef positief en nam zelfs iets toe en de werkgelegenheid trok verder aan. Dit maakt CBS vandaag bekend in de Kwartaalmonitor horeca.

Restaurants wederom koploper bij omzetgroei
In het eerste kwartaal is, net als in het laatste kwartaal van 2014, de sterkste omzetgroei gemeten bij de restaurants ( 6,6 procent). Bijna alle branches binnen de horeca boekten dit kwartaal een omzetgroei van meer dan 3 procent. Uitzonderingen hierop waren de snackbars en de cafés, met een stijging van 1,3 procent en 0,5 procent .

Vertrouwen horecaondernemers opnieuw positief
Het vertrouwen van de horecaondernemers is aan het begin van het tweede kwartaal van 2015 opnieuw positief en met 7,1 iets hoger dan een kwartaal eerder. De stemmingsindicator staat nu al anderhalf jaar in de plus, volgend op het negatieve sentiment in 2012 en 2013.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?