RSS

Economische groei versnelt

di, jun 9, 2015

Economie en Ondernemen

De Nederlandse economie stevent af op het beste jaar sinds 2008. De groei van de economie versnelt in 2015 met ruim een procentpunt naar 2 procent, tegenover 0,9 procent in 2014, aldus De Nederlandsche Bank (DNB).

In 2016 zal het bruto binnenlands product (bbp) met 1,8 procent toenemen, om in 2017 verder aan te trekken naar 2,2 procent, het hoogste groeicijfer in tien jaar. De economie kruipt uit een diep dal en komt eind dit jaar in omvang weer uit rond het niveau van 2008.

Met de nieuwe verwachtingen is de toezichthouder veel positiever dan bij de vorige raming in december. Toen werd nog uitgegaan van een economische groei van 1,2 procent in 2015 en 1,5 procent volgend jaar.

“Na een periode van zeven magere jaren, waarin het reële bruto binnenlands product per saldo niet groeide, komt de Nederlandse economie in 2015 op stoom”, zo schrijft DNB.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Edward:

    Ik vraag me wel af hoe vrolijk dit nieuws is. Ik ben blij dat er weer meer mensen een baan zullen vinden en wellicht ontdekken hoe zij van meerwaarde zijn voor de maatschappij. Aan de andere kant modderen we op dezelfde manier voort zoals voor de crisis en bouwen we simpelweg aan een nieuwe bubbel die rond 2022 weer zal barsten.

    Het goede nieuws is denk ik dat je gelukkig kunt zijn in economische voorspoedige tijden en bij economische tegenwind. Dat hebben de afgelopen jaren mij in ieder geval geleerd: economische voorspoed is nietszeggend voor wie de regie over zijn eigen leven neemt en daarbij de omstandigheden als gegevens ziet.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?