RSS

Woningmarkt zet herstel door

do, mei 21, 2015

Economie en Ondernemen

Bestaande koopwoningen waren in april 2,3 procent duurder dan in april 2014. De prijzen zijn nu al ruim een jaar hoger ten opzichte van een jaar eerder. De prijsstijging op jaarbasis is iets kleiner dan in de afgelopen twee maanden. Sinds de zomer van 2013 is er sprake van een licht stijgende trend in de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

Prijzen 4,4 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013
Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in april 2015 ongeveer even hoog als in september 2003. In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dal. Sindsdien is er sprake van een licht stijgende trend. Vergeleken met juni 2013 lagen de prijzen in april 4,4 procent hoger. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau 18,0 procent lager.

Weer meer bestaande koopwoningen verkocht
Het Kadaster bracht afgelopen maandag al naar buiten dat het in april 12 748 verkochte woningen registreerde. Dat is ruim 18 procent meer dan in april 2014. In de eerste vier maanden van 2015 zijn er 47 275 woningen verkocht. Dat is 19 procent meer dan een jaar eerder.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?