RSS

Recepten voor een heerlijke picknick

Op een stralende lentedag gaan velen de natuur in om heerlijk te picknicken. Als jij dat binnenkort ook van plan bent, vul je mand dan niet met saaie sandwiches. Kies liever voor verse lekkernijen die eenvoudig te bereiden zijn en de openluchtmaaltijd naar een hoger niveau tillen.

Frisse quiche met zalm
Ingrediënten

– 2 eetlepels geraspte parmezaankaas
– 2 eetlepels gedroogde peterselie
– 300 gr magere cottage cheese
– 1 selderstengel, in stukken gehakt
– 1 gele paprika, in stukken gehakt
– 2 eetlepels bloem
– 1 ui, in fijne stukken gehakt
– 1 eetlepel olie
– 1 blikje zalm
– 1 ei
– wit van 2 eieren

Bereidingswijze
– Bekleed een taartvorm van 24 centimeter diameter met het deeg.
– Laat de zalm uitlekken en maak hem vervolgens los. Gooi het vocht niet weg.
– Verwarm de olie in een pan met diepe bodem en bak de stukjes ui, selder en paprika tot ze gaar zijn.
-Meng de bloem, de zalm en het vocht erdoor.
– Giet het mengsel in de taartvorm.
– Klop het eiwit stijf en meng er voorzichtig de cottage cheese, parmezaankaas en peterselie door.
– Giet ook dit mengsel in de taartvorm.
– Bak gedurende 40 minuten in de oven op 200 graden. Als de bovenkant stevig is, mag je de quiche eruit halen.

Kip wraps met pesto
Ingrediënten

– 5 tortillawraps
– 1 potje groene pesto
– 50 gr zongedroogde tomaten
– 50 gr rucola
– stukjes gegrilde kippenborst

Bereidingswijze
– Verwarm de wraps in een koekenpan op een middelhoog vuurtje tot ze een lichtbruine kleur krijgen. De pan hoeft niet ingevet te zijn.
– Verdeel de gegrilde kippenblokjes en de pesto gelijkmatig over de warme tortilla’s.
– Werk af met rucola.
– Draai de tortilla’s dicht en snij ze in twee gelijke stukken.
– Laat ze even afkoelen en steek ze vervolgens in zilverpapier om gemakkelijk mee te kunnen nemen.

Watermeloensalade
Ingrediënten

– 60 ml balsamico azijn
– 1 eetlepel Dijonmosterd
– 1 eetlepel fijngehakte knoflook
– 1/2 koffielepel zout
– 1/2 koffielepel versgemalen peper
– 180 ml olijfolie
– 700 gr watermeloen, in kleine blokjes gesneden
– 130 gr verkruimelde fetakaas
– 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
– grof gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Voor de dressing
– Meng de azijn met de Dijonmosterd.
– Voeg knoflook, zout en peper toe aan het mengsel.
– Giet al roerend de olijfolie door het mengsel.
– Bewaar de dressing in de koelkast.

Voor de salade
– Neem een grote kom en meng er de blokjes watermeloen, uiringen en fetakaas in.
– Voeg naar eigen smaak zwarte peper toe.
– Neem de dressing uit de koelkast en giet hem over het slaatje.
– Roer voorzichtig om.
– Plaats de salade minstens een half uur in de koelkast voor je begint te eten.
– Schenk de helft van de dressing over de salade en roer nogmaals voorzichtig om.

Kokos Meringue
Ingrediënten

– 125 gr boter
– 125 gr kokosnootschilfers
– 125 gr bloem
– 2 x 50 gr ruwe rietsuiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 1/2 theelepel bakpoeder
– 1/4 theelepel zout
– 80 ml melk
– 3 eierdooiers
– wit van 3 eieren

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Vet een bakvorm met een diameter van 23 cm in.
– Klop de boter, de eierdooiers en de rietsuiker tot een luchtig mengsel.
– Meng het meel, bakpoeder en zout in een andere kom.
– Voeg afwisselend de meelmix, de melk en het vanille-extract toe aan het botermengsel. Zorg dat je begint en eindigt met het meelmengsel.
– Verdeel over de bakvorm.

Voor het glazuur
– Klop het eiwit zachtjes op.
– Voeg de rest van de rietsuiker toe en klop het eiwit stijf.
– Meng de kokosnootschilfers er voorzichtig door.
– Verdeel het mengsel met een lepel over het beslag.
– Laat een half uurtje bakken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?