RSS

Digitale munt BitSeed trekt ten strijde tegen ontbossing

De Bitcoin kende je misschien al, de digitale munteenheid waarmee je op steeds meer plaatsen terechtkunt. Nu is er ook de BitSeed, eveneens een digitale munt, maar een die ook de ontbossing tegengaat.

Net zoals de Bitcoin is de BitSeed een vorm van cryptogeld, een virtuele munt waarmee je via een versleutelde code betalingen kunt doen over het internet. Je kunt er allerlei producten, diensten en echt geld mee kopen. Er komen geen banken aan te pas, je portefeuille blijft in the cloud.

Maar de BitSeeds Foundation wil verder gaan dan dat. “Samen met de Rainforest Foundation beloven we meer dan 1 miljard bomen te planten en beschermen”, zegt ze op haar website.

Voor elke nieuw gecreëerde BitSeed belooft BitSeeds een boom te planten. Op die manier wil de stichting de ontbossing in het regenwoud helpen tegengaan.

De BitSeed is niet de eerste digitale munt met een sociale of ecologische insteek. Er is bijvoorbeeld ook de SolarCoin, die zonne-energie wil helpen groeien. En Permacredits ondersteunen de permacultuur. Maar BitSeeds noemt zichzelf “de eerste digitale munt die een echte impact heeft op de wereld waarin we leven.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?