RSS

Grootste geluksbrenger? Een vriendelijk gebaar

Een oprecht compliment, woorden als ‘ik hou van je’ tot een simpele ‘dank u wel’ van de baas maken een mens innerlijk tevreden. Onderzoekers achterhaalden dat vooral kleine dingen je humeur verbeteren.

De rondvraag onder 3.000 personen, uitgevoerd door een Britse wenskaartenfabrikant,  leert dat een compliment, gegeven op het juiste moment, je dag het meeste doen kleuren. Tweede grootste geluksbrenger zijn de woorden ‘ik hou van je’, gevolgd door een liefdevolle boodschap of kaart van je geliefde. Ook een knuffel scoort hoog.

Opmerkelijk: drie vierde van de ondervraagden voelt zich effectief gelukkiger bij het zien van een vriendelijke daad. Terwijl 97 procent van de ondervraagden zichzelf als vriendelijk aanziet, geeft meer een kwart wel toe zelden een oudere te helpen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?