RSS

Europees Parlement wil meer lokale producten in schoolfruitregeling

De landbouwcommissie van het Europees Parlement heeft ingestemd met plannen van de Europese Commissie om de Schoolfruitregeling en de Schoolmelkregeling samen te voegen. Het idee is dat de projecten zo efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Ook zou er meer gebruik gemaakt moeten gaan worden van lokale producten.

Het Europees Parlement stelt voor de Europese gelden beter te verdelen over de lidstaten, waarbij rekening gehouden wordt met het aantal kinderen in de doelgroep en de ontwikkeling van de regio.

Ook moet er in de toekomst meer aandacht komen voor het educatieve element in beide regelingen. Lidstaten zouden 10 tot 20% van het budget moeten besteden aan educatieve activiteiten om kinderen meer te leren over de gezonde aspecten van groente-, fruitconsumptie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,