RSS

Duitse export groeit sterker dan voorzien

do, apr 9, 2015

Economie en Ondernemen

Duitsland heeft in februari 1,5 procent meer geëxporteerd dan de voorgaande maand. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het nationale statistiekbureau. De toename is sterker dan de 1 procent die economen in doorsnee voorspelden.

De import van de grootste economie in de eurozone nam op maandbasis met 1,8 procent toe. Hier werd gemiddeld op een groei met 1,2 procent gerekend. In januari namen de in- en uitvoer nog met respectievelijk 0,2 procent (herzien van 0,3 procent) en 2,1 procent af.

Duitsland zag het handelsoverschot toenemen van 15,9 miljard naar 19,2 miljard euro. Economen gingen uit van 19 miljard euro. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,