RSS

Huizenprijzen blijven stijgen!

vr, mrt 20, 2015

Economie en Ondernemen

Bestaande koopwoningen waren in februari 2,4 procent duurder dan vorig jaar. Februari was de elfde maand op rij waarin de prijzen van koopwoningen op jaarbasis stegen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. 

Sinds juni 2013, toen het prijsniveau een dieptepunt bereikte, is de ontwikkeling van de huizenprijs weer aan de beterende hand. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen lag met 216.678 euro afgelopen maand praktisch gelijk aan juli 2003.

Vergeleken met juni 2013 lagen de prijzen in januari 3,9 procent hoger. Ten opzichte van de piek die in augustus 2008 werd bereikt, zijn de huizenprijzen met ruim 18 procent gedaald.

Eerder deze week meldde het Kadaster al dat afgelopen maand 11.697 verkochte woningen werden geregistreerd. Daarmee lag de koopdrift krap 17 procent hoger dan in februari 2014. Over de eerste twee maanden van het jaar bedroeg de stijging 12 procent.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,