RSS

Nederlandse export groeit explosief!

ma, mrt 16, 2015

Economie en Ondernemen

De Nederlandse export van goederen is in januari ruim 10% gestegen, dat is de grootste groei in vier jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd.

Het volume van de export was in de eerste maand van dit jaar 10,2 procent groter dan een jaar eerder, de sterkste toename sinds 2011. Volgens het CBS was vooral sprake van een hogere export van aardolieproducten, machines en apparaten. Verder nam zowel de uitvoer als wederuitvoer van Nederlandse producten toe.

Het volume van de import was in januari 4,2 procent groter dan een jaar eerder. In december groeide de import van goederen met 2,9 procent.

De omstandigheden voor de export in maart zijn volgens de Exportradar van het CBS verbeterd. De ontwikkeling van de reële wisselkoersen op jaarbasis was gunstiger dan een maand eerder. De Nederlandse ondernemers in de industrie waren optimistischer over hun buitenlandse orders dan een maand eerder. Ook presteerde de Duitse industrie beter dan een maand eerder.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,