RSS

Herstel op de woningmarkt zet door

do, mrt 12, 2015

Economie en Ondernemen

Het herstel van de woningmarkt zet volgens DNB dit jaar door. Dat gebeurt in een beheerst tempo, mede dankzij overheidsmaatregelen die herhaling van de excessieve prijsstijgingen uit het verleden moeten voorkomen.

Dat constateerde president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag bij de presentatie van zijn jaarverslag.

Knot ziet mogelijkheden om ruimte te maken voor een belastingverlaging door minder goederen en diensten onder het lage btw-tarief te laten vallen. Voorbeelden wilde hij niet noemen. “Dat is een politieke discussie”, aldus Knot. Hij wees er wel op dat in geen enkele ander Europees land zo veel zaken onder het lage btw-tarief vallen.

Knot denkt dat ook de Nederlandse economie zal profiteren van de maatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) neemt om de lage inflatie in de eurozone aan te pakken. Met name de waardedaling van de euro komt de concurrentiepositie ten goede.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,