RSS

Woningmarkt zet opmars door!

vr, feb 20, 2015

Economie en Ondernemen

Bestaande koopwoningen waren in januari 2,1% duurder dan in januari 2014. Al tien maanden achter elkaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijzen 3,6% hoger dan tijdens dal in juni 2013
Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in januari 2015 ongeveer even hoog als medio 2003. In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dal. Sindsdien is er sprake van een licht stijgende trend. Vergeleken met juni 2013 lagen de prijzen in januari 3,6% hoger.

Prijzen-van-bestaande-koopwoningen-15-02-18

Het Kadaster bracht afgelopen dinsdag al naar buiten dat het in januari 9 437 verkochte woningen registreerde. Dat is een stijging van 6 procent ten opzichte van januari  2014.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,