RSS

Body Worlds: The Happiness Project. Recept voor geluk

Welke invloed heeft geluk op onze gezondheid? Dit ontdek je bij ‘Body Worlds’: The Happiness Project in Amsterdam. Deze permanente tentoonstelling van Gunther von Hagens voegt een compleet nieuw hoofdstuk toe aan de indrukwekkende reeks succesvolle ‘Body Worlds’ tentoonstellingen.

De interactieve expositie vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. De tentoonstellingen van Body Worlds over het menselijk lichaam zijn wereldwijd al door bijna 40 miljoen mensen bezocht.

Bezoekers leren in Amsterdam onder meer dat mensen die gelukkig zijn, enkele jaren langer leven dan mensen die ongelukkig zijn. Dat is goed nieuws in een land waarvan de bevolking al jaren tot de meest gelukkige mensen ter wereld behoort. Uit recent onderzoek van de World Health Organization (WHO) blijkt zelfs dat de Nederlandse jeugd tot de meest gelukkige van de hele westerse wereld mag worden gerekend.

De spraakmakende en educatieve tentoonstelling mag rekenen op grote interesse vanuit alle lagen van de bevolking, zowel van ‘leken’ als vanuit de (para)medische sector en -uiteraard- het onderwijs. Een belangrijk doel van ‘Body Worlds’: The Happiness Project is om voorlichting te geven over gezondheid en geluk, docenten krijgen daarom altijd gratis toegang.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,