RSS

Duitsland optimistischer over economische groei

wo, jan 28, 2015

Economie en Ondernemen

De Duitse regering is nog optimistischer geworden over de economische groei dit jaar. Dat blijkt uit nieuwe ramingen die minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel woensdag heeft gepresenteerd. Met name de consumentenbestedingen trekken steviger aan dan eerder werd ingeschat.

De regering gaat er nu vanuit dat de grootste economie van de eurozone in 2015 met 1,5 procent in omvang toeneemt. Dat zou evenveel zijn als in 2014, op basis van voorlopige cijfers die eerder deze maand werden gepubliceerd. Eerder werd voor dit jaar een afzwakking van de economische groei naar 1,3 procent voorspeld.

Consumentenvertrouwen
Ook het consumentenvertrouwen in Duitsland is deze maand opnieuw licht verbeterd. Dat meldde marktonderzoeker GfK woensdag.

De index waarmee het vertrouwen in Europa’s grootste economie wordt gemeten steeg deze maand van 9 naar 9,3. Economen voorspelden gemiddeld een toename tot 9,1. Duitse consumenten zijn nu voor de vierde achtereenvolgende maand iets optimistischer dan in de voorgaande maand. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,