RSS

Ondernemersvertrouwen Duitsland verder gestegen

ma, jan 26, 2015

Economie en Ondernemen

Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in januari licht verbeterd. Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksinstituut Ifo maandag presenteerde.

De vertrouwensindex, die de verwachtingen over de economische ontwikkelingen in de komende drie tot zes maanden weergeeft, kwam uit op een niveau van 106,7, tegen 105,5 een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een stand van 106,5. Het is de derde maand op rij dat de graadmeter stijgt.

Ook de index die de beoordeling van de huidige economische omstandigheden weergeeft, liet een stijging zien. Die graadmeter klom van 110 in december naar 111,7 deze maand.

Stimuleringsmaatregelen ECB
Duitse ondernemers zijn hoopvol gestemd over de stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook denken ze dat de sterk gedaalde olieprijzen en de zwakkere euro zullen bijdragen aan het herstel van de Europese economie en dus voordelig zullen uitpakken voor Duitsland. Het Ifo-onderzoek wordt maandelijks gehouden onder circa 7000 ondernemers. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,