RSS

Tijger is bezig aan comeback

di, jan 20, 2015

Wetenschap en Natuur

De tijgerpopulatie in India doet het goed: het aantal tijgers in het land is met bijna een derde gegroeid in de afgelopen vier jaar.

De tijgerpopulatie is in India gegroeid tot 2.226 exemplaren. Bij de laatste telling in 2010 werd de populatie op 1706 dieren geschat. Minister van Leefmilieu Prakash Javadekar spreekt van een succesverhaal: de populatie lijkt zich steeds beter te herstellen na een dieptepunt in 2006, toen amper 1411 dieren werden geteld.

“De meeste tijgers in de wereld, zeven op de tien, leven nu in India”, zegt Javadekar. “We hebben de best beheerde tijgerreservaten ter wereld. De populatie is met 30 procent gestegen – dat is een enorm succesverhaal.”

De tijger is een erg schuw dier, en het is dan ook niet makkelijk om tijgers te tellen. Volgens Javadekar zijn bij de telling bijna tienduizend camera’s gebruikt in staten als Karnataka, Uttarakhand, Madhya Pradesh, Tamil Nadu en Kerela.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,