RSS

5 dingen die je kan opgeven om gelukkiger te leven

Als we bedenken hoe we meer geluk kunnen creëren, zoeken we vaak naar iets wat we kunnen bereiken of toe kunnen voegen aan ons leven. Soms is de sleutel tot geluk echter het opgeven van bepaalde perspectieven en gedragingen. Hieronder noemen we een aantal zaken die je kan opgeven om gelukkiger te leven.

Geef de gewoonte op om anderen de schuld te geven. Schuld is een zondebok voor het nemen van verantwoordelijkheid van je eigen resultaat. Het is een stuk gemakkelijker om anderen de schuld te geven dan om naar jezelf te kijken. Schuld is niet opbouwend. Het helpt jou noch de andere persoon; niemand wint in het zwartepietenspel. De energie die je in het beschuldigen steekt, belemmert de vooruitgang en het vinden van een oplossing.

Geef je drang om indruk te maken op. Als je accepteert wie je bent, en je je eigenaardigheden, gebreken, sterke punten en kwetsbaarheid omhelst, zul je veel beter in je vel zitten. En als je zelfvertrouwen hebt, zul je je minder zorgen maken over wat anderen van je denken. Je zult je niet langer zorgen maken of iemand je leuk vindt of niet, omdat je diep van binnen weet dat mensen die je ten onrechte veroordelen niet belangrijk zijn in je leven.

Geef je slachtofferrol op. Het perspectief dat jij het resultaat bent van alle externe variabelen, verschuift de verantwoordelijkheid voor het nemen van controle over je eigen leven. Het is jammer dat slechte dingen soms gebeuren bij de beste mensen. Het leven kan oneerlijk, onvriendelijk en onrechtvaardig zijn. Vasthouden aan de slachtoffermentaliteit voegt echter niets toe aan je vermogen om verder te komen.

Geef het gevoel dat je ergens recht op hebt op. Niemand is je iets verschuldigd. Niemand. Als je het leven benadert alsof je ergens recht op hebt, zul je waarschijnlijk keer op keer teleurgesteld worden. Als je echter dankbaar bent voor wat je hebt, en je positieve dingen als een bonus ziet in plaats van verschuldigde verwachtingen, zul je aangenaam worden verrast.

Geef het doen alsof op. In een samenleving waarin perfectie wordt beloond, spelen we continu een rol. We proberen de wereld te laten zien dat we foutloze mensen zijn en hopen hiermee geliefd en geaccepteerd te worden. Maar onze schoonheid zit in onze kwetsbaarheid, onze liefde, en onze diepe, complexe emoties… onze menselijkheid. Als we omarmen wie we zijn en besluiten om authentiek in plaats van perfect te zijn, openen we onszelf om zo echte verbindingen met anderen aan te gaan. Je hoeft geen show op te voeren. Je hoeft niet te doen alsof je iets of iemand anders bent. Je bent perfect zoals je bent.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,