RSS

Mali is ebolavrij

ma, jan 19, 2015

Gezondheid en Voeding

De ebola-epidemie in Mali is officieel voorbij, melden de Verenigde Naties en de Malinese regering. “Er hebben zich de laatste 42 dagen geen ziektegevallen voorgedaan”, aldus minister Ousmane Koné. “De epidemie is daarmee officieel beëindigd.” Ibrahim Socé Fall, het hoofd van UNMEER-Mali, bevestigde de informatie.

De Malinese minister van Volksgezondheid bedankte in een verklaring de mensen in de eigen gezondheidszorg voor het bestrijden van het virus en alle internationale partners. In totaal raakten in het land acht mensen besmet met het dodelijke virus. Tot een echt grote uitbraak kwam het in Mali niet.

Hoewel Nigeria in oktober ook ebolavrij is verklaard, is de epidemie in West-Afrika helaas nog niet voorbij. De ziekte is nog niet onder controle, maar het virus lijkt zich minder snel te verspreiden. ‘De verandering in gedrag waar we op hoopten, waar we voor werkten en waarop we anticipeerden, gebeurt nu overal’, aldus een VN-woordvoerder deze week.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,