RSS

Leuke manier om relatie te verbeteren: herontdek de kus

Voor sommigen is kussen intiemer dan seks. Wanneer lippen en tongen elkaar raken, getuigt dit vaak ook van een diepe emotionele band. Achter deze daad gaat ook een hele wetenschappelijke uitleg met stoffen als oxytocine, een gelukshormoon, schuil. Daarom zal meer kussen je relatie zeker geen kwaad doen.

Professor en expert Hilda Hutcherson benadrukt het belang van kussen voor een koppel. Velen zien dit namelijk vaak over het hoofd. Uit een recente Amerikaanse enquête blijkt dat 79 procent van de vrouwen hun partner niet zo vaak kussen als ze zouden willen, 14 procent doet dit maar een keer per dag. 24 procent van de koppels kust enkel in aanleiding naar seks of ’s ochtends voor het uit de deur gaan en ’s avonds bij het thuiskomen. Ze denken hier niet echt over na of staan hier niet bij stil. Door weer meer aandacht aan kussen te spenderen, kun je je intieme band weer nieuw leven inblazen.

Daarom ontwikkelde Hutcherson vier experimenten om door meer en anders te kussen je relatie nieuw leven in te blazen.

Experiment 1:
Veel koppels proberen wel in bed veel variatie uit, maar hun kusroutine is redelijk saai. De meesten houden het op vluchtige aanrakingen van de wang en ter afwisseling een tongkus. Maar probeer ook eens andere plekjes op zijn lichaam met je mond te ontdekken of laat je handen eens afdwalen.

Experiment 2:
Een kwart van de vrouwen zegt dat ze de kustechniek van hun echtgenoot hebben verbeterd. Mannen kussen namelijk anders dan wij, uit onderzoek bleek namelijk dat ze een onbewuste neiging hebben om veel speeksel uit te wisselen om zo testosteron over te brengen. Om zijn techniek te verbeteren kun je vragen dat hij stil blijft en je een volledige minuut niet terug kust, zo toon je hem de manier waarop jij gekust wil worden.

Experiment 3:
Kussen promoot de intimiteit en geeft een gevoel van zekerheid. Door dit vaker te doen, kun je ook de frequentie van seks verhogen. Probeer het dagelijks te doen en dit niet over te slaan.

Experiment 4:
Een onverwachte kus in het openbaar kan de adrenaline doen stromen en de intimiteit verhogen. Probeer dit eens op restaurant of in het park tijdens een wandeling.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,