RSS

Zonne-energie groeit spectaculair in Australië

di, dec 16, 2014

Wetenschap en Natuur

In het zonnige Australië is het aantal huishoudens met zonne-energie de laatste drie jaar spectaculair gestegen. Een op vijf gezinnen maakt nu al gebruik van zonne-energie.

In 2011 had amper 5 procent van de Australische huishoudens een systeem op zonne-energie, ofwel om water te verwarmen, ofwel om elektriciteit te leveren. Nauwelijks drie jaar later zit Australië al aan 19 procent van de huishoudens met zonne-energie, blijkt uit cijfers van het Australian Bureau of Statistics. Het gaat om 14 procent met zonne-energie voor elektriciteit en 5 procent met waterverwarmers op zonne-energie.

Ook de toekomst ziet er veelbelovend uit. Door de overvloedige zon in het land wordt zonne-energie almaar goedkoper. 90 procent van de Australiërs overweegt op zonne-energie over te schakelen. In de zuidelijke deelstaat South Australia draait een kwart van de huishoudens al op zonne-energie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,